Projecte - HortINFANTIL (P3): BUSQUEM INSECTES I ANIMALONS A L'HORT DE L'ESCOLA
Equipats amb les lupes, dimarts 21 hem sortit a l'hort de l'escola per buscar petits insectes i animalons amagats!!
INFANTIL (P5): VISITEM L'HORT!!


Les Mulasses hem anat a veure com han crescut les faveres que vàrem plantar a l’hort i, de passada, a observar altres plantes.

A més, amb l’ajuda d’unes lupes hem trobat un munt d’habitants de l’hort: marietes, cargols, pugó...

Mireu que bé que ens ho hem passat!!
CICLE INICIAL (1r):COLLITA D'ENCIAMS, REGUEM I POSEM POTASSI (CENDRES)!!

Avui dimecres 15 de març els nens i nenes de 1r hem fet una feinada a l'hort! Primer de tot, hem collit els enciams i escaroles que quedaven i els hem repartit entre alguns alumnes de cicle inicial i alguns de cicle mitjà. després, la Maria ens ha explicat que les hortalisses d'arrel, que són les que creixen sota terra i ens mengem la part que creix sota terra, necessiten POTASSI per créixer fortes i sanes, i resulta que de potassi en tenen molt les CENDRES! És per això que hem buscat totes les hortalisses d'arrel de l'hort (que són un munt: patates, raves, carrotes, alls i cebes!) i els hi hem escampat una mica de cendres. Després, també hem tret algunes males herbes i hem regat una mica, i , a més a més, hem sembrat unes patates ben especials que eren de color LILA!INFANTIL (P4):DONEM MENJAR A LA LLUNA I PLANTEM FLORS PER L'ESCOLA

Avui dimarts 14 de març a la tarda els nens i nenes de p4 hem anat a l'hort de dins de l'escola a fer el mateix que els de p3 la setmana passada: donar diferents aliments a la Lluna per veure quins li agradaven més, i també hem plantat unes flors molt boniques que es diuen CALENDULA i begonies SEMPERFLOREM, que fan molt de goig i ens recorden que la primavera està a punt d'arribar.CICLE MITJÀ:PUGÓ A LES NOSTRES FAVERES, MALES HERBES I HO REGUEM TOT

Els dimarts 14 i 21 de març hem anat a fer manteniment de l'hort, i ens hem sorprès del que han crescut les nostres faveres! Això sí, amb l'ajuda d'unes lupes hi hem pogut veure uns petits insectes que no els hi convenen gens: pugó! Per tant, les hem ruixades amb insecticida, i també hem tret algunes males herbes dels camins i ho hem regat tot ben regat, ja que han fet uns dies de molta calor.CICLE INICIAL(2n) PLANTEM UNA PARRA I SEMBREM MONIATOS
Avui dia 9 de març hem anat a l'hort i ens hem dividit en dos grups. Un grup hem treballat molt fent un forat per poder-hi plantar una planta que fa raïms, i mentre tapàvem el forat hem trobat una llavor i hem plantat una planta misteriosa, que no sabem què sortirà. També hem tapat els forats que la Lluna va  fer als testos...que eren grans galeries, ja! L'altre grup hem agafat un test i hem posat pedres per tapar els forats, i després hem posat terra, hem fet un forat, hem posat un moniato i l'hem enterrat. Després, amb les tisores hem tallat flors de Lavanda, que feia molt bona olor. En una propera ocasió ens agradaria fer colònia!!


Baldiri i Josep

CICLE SUPERIOR(5è i 6è) SEMBREM PATATES
Avui, dimecres 8 de març, hem anat a l’hort i ens hem dividit en grups per fer tres tasques.
Uns quants hem plantat patates. Primer les hem tallat de manera que quedés un grill a cada tall. Mentrestant alguns/es companys/es han fet quatre regues, hi hem posat les patates i les hem tapat amb la terra. Les patates que hem sembrat eren blanques i d’altres molt rares, per dintre eren liles !
Un altre grup ha cavat un forat prou gran per poder-hi posar l’espantaocells i que quedés ben fort a terra. La resta de companys/es han aprofitat per treure males herbes perquè l’hort quedés més net. Ens ho hem passat molt bé !

Ènia i Maria (6è) INFANTIL(P3) MADUIXES I DONEM MENJAR A LA LLUNA

Avui dimarts 7 de març els nens i nenes de P3 hem anat per primera vegada a l'espai d'hort de dins de l'escola i ens ho hem passat molt bé! Hem pogut plantar unes quantes maduixeres per l'escola, que ja tenien flors, que seran les futures maduixes que ens agraden molt. Nyam nyam!! A més, hem jugat amb la conilla, la Lluna tot donant-li diferents coses de menjar (col,col llombarda, pastanagues, blat, etc. i veient quin era el menjar que més li agradava.CICLE MITJÀ(4T) SEMBREM PÈSOLS I TRASPLANTEM L'ESCAROLA

El dimarts 7 de març els nens i nenes de 4t van treballar a l'espai d'hort interior de l'escola tot 
 sembrant pèsols i trasplantant l'escarola que ells mateixos van sembrar setmanes enrere, i que ja havia nascut. Podeu veure totes les fotografies AQUÍCICLE INICIAL(1r) SEMBREM ALLS I COLLIM ELS PRIMERS ENCIAMS!

El dimecres 1 de març vam anar a l'hort de fora i vam veure que els enciams i les escaroles ja havien crescut prou per collir-los, així que vam fer una bona collita que cadascú es va emportar a casa seva per fer unes grans amanides! Després, també vam sembrar alls a l'hort de dins, en uns testos molt grans que, en acabat, vam protegir amb una malla per tal que la Lluna no faci de les seves i ens destrossi la nostra feina!
CICLE INICIAL(2N) SEMBREM ESPINACS I NETEGEM MALES HERBES
El dijous 23 de febrer hem anat a l'hort a sembrar espinacs i treure algunes males herbes que hi havia als camins. També hem pogut comprovar que els raves que vam sembrar fa dues setmanes...ja han nascut!! Per veure les fotos cliqueu AQUÍINFANTIL(P4) SEMBREM I PLANTEM AMB ELS PARES D'EN DAVID!
El dimarts 21 de febrer hem anat a l'hort de l'escola amb els pares d'en David, que ens han portat diferents hortalisses per plantar i sembrar i ens han ensenyat com fer-ho. Hem pogut plantar enciams, i sembrar patates i alls. Moltes gràcies per la vostra ajuda!!


CICLE INICIAL (2N) FEMS DE CAVALL, ENFANGAR I SEMBRADA DE RAVES
El dia 9 de febrer vam anar a l'hort a preparar un terreny per als de P3 i P4: hi vam abocar uns quants sacs de fems de cavall, els vam escampar bé, i, en acabat, ho vam estar enfangant amb una fanga! Costava una mica, però era divertit! A més, vam aprofitar per sembrar una rega de raves entremig d'uns enciams i escaroles que ja hi havia, per tal d'aprofitar l'espai.
Si feu clic AQUÍ veureu totes les fotografies d'aquesta feinada que vam fer!!


CICLE INICIAL (1R) FEM NETEJA DE MALES HERBES
El dia 1 de febrer vam anar a l'hort a treure males herbes dels camins amb les aixades. Com que la setmana passada va ploure força, vam trobar-hi un llimac, que és un animal molt curiós perquè és com un cargol sense closca!!
CICLE MITJÀ: FEM PLANTER D'ENCIAMS
Durant els darrers dies de gener, els nens i nenes de cicle mitjà hem fet planter d'enciams en pot de iogurt. N'hem sembrat de diferents varietats: romà, "maravilla", iceberg i escarola. Els hem deixat a dins l'escola perquè a fora les temperatures són massa baixes perquè puguin germinar. Alguns ja han començat a treure el nas! Esperem que creixin bé i en les properes setmanes els puguem trasplantar a l'hort!!

24 de gener-P3 i  31 de gener P4:
EXPERIMENTEM AMB LA TERRA

Els nens i nenes de P3 i P4 hem pogut tocar i experimentar amb la terra de l'hort. Hem pogut veure el seu color, la seva textura, les eines amb què es treballa, i també..hem pogut comprovar les diferències que hi ha amb la sorra del sorral. La terra de l'hort és especial perquè hi puguin créixer les verdures i hortalisses! A més a més, hi hem trobat arrels i cucs de terra!!
SEMBRA DE FAVES!
Els nens i nenes de cicle mitjà vam anar a sembrar faves a l'hort. Si cliqueu AQUÍ podreu veure les fotografies!ANEM A PLANTAR!

Els nens i nenes de Cicle Inicial, amb l'ajuda de l'Ester (la mare d'en David de P4), vam anar a l'hort a plantar!. Vam poder plantar enciams, faves, bròquil,...
Ens ho vam passar molt bé!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada