Projecte - Festes i tradicions catalanes

SETMANA CULTURAL FESTES I 
TRADICIONS CATALANES

La setmana del 3 al 7 d'abril hem celebrat per primera vegada la Setmana Cultural a la nostra escola. El fil conductor ha estat el projecte interdisciplinari Festes i tradicions catalanes. 
A continuació us deixem els enllaços amb les fotos de les activitats i tallers que hem realitzat. Moltes gràcies a tota la gent que ha col·laborat amb l'escola per fer possible aquesta setmana tan profitosa i divertida.

DILLUNS 3 D'ABRIL


PREGÓ INICI DE FESTA

Els dos alumnes més grans de l'escola han estat els encarregats de llegir el pregó de festa major per donar el tret de sortida a la setmana cultural de l'Escola de Cabanes 2017. 


 FOTOS DEL PREGÓ: https://goo.gl/photos/LSzZEAEEbWjbz5xL8

JOCS TRADICIONALS 

Durant el matí hem estat fent jocs tradicionals al pati i al parc de l'escola. Ens ho hem passat molt bé!!!

 FOTOS JOCS TRADICIONALS:    https://goo.gl/photos/XcpZkXp63aTNZu8A8


DANSES TRADICIONALS

Cada cicle s'ha preparat una dansa tradicionals que a la tarda hem representat davant de la resta de companys i companyes de l'escola i com a cloenda hem ballat una sardana tots junts.
 FOTOS DE LES DANSES:   https://goo.gl/photos/ZsGEeWNyFJmRwd5g7

DIMARTS 4 D'ABRIL 


TALLERS VENTURA I HOSTA DE NAVATA

Durant el matí hem anat per grups a escoltar l'explicació de l'elaboració de capgrossos i gegants que ens han vingut a fer des del taller de Ventura i Hosta de Navata. 
 FOTOS DELS TALLERS DE VENTURA I HOSTA: 
https://goo.gl/photos/JXDhRcqXv91r7whK6
FEM LES NOSTRES PRÒPIES CREACIONS: GEGANTS I CAPGROSSOS


Per grups hem unit la nostra creativitat per fer capgrossos (educació infantil i cicle inicial) i gegants (cicle mitjà i cicle superior), amb tot el material de rebuig que vam portar de casa, una mica de pintura, cinta adhesiva, cola, i...molta imaginació!! Us deixem les fotos del procés i del resultats. Cliqueu sobre cada títol per veure les fotografies!
CAP-GROSSOS DE P3 I P4

CAP-GROSSOS DE P5

CAP-GROSSOS DE 1R i 2N

GEGANTS DE CICLE MITJÀ I SUPERIOR


ENS VISITEN ELS SENYORS DEL FOC
El dimarts a la tarda ens van visitar els Senyors del Foc, i els vam poder fer preguntes sobre diables, correfocs, els petards, els vestits que porten... ens va agradar molt, i al final ens van fer una petita representació de debò i tot!
fotos dels senyors del foc


DIMECRES 5 D'ABRIL

El dimecres, va ser el torn de les rondalles i llegendes populars, que cada classe va treballar individualment. A més a més, durant el matí, vam anar fent torns per fer un taller de batucada amb el grup "Batuscala", que ens van fer demostracions, explicacions, i també vam poder experimentar tocant els seus instruments! Ens ho vam passar d'allò més bé i vam aprendre molt.

RONDALLES I LLEGENDES A CICLE INICIAL AMB L'ÀVIA CARMETA
A Cicle Inicial va venir una àvia molt, molt velleta, la Carmeta, que ens va explicar una rondalla i una llegenda recreant l'ambient de la vora del foc de fa molts i molts anys... la rondalla de la Ventafocs (la versió catalana recollida per Joan Amades, una adaptació de "La Cendrosa") i la llegenda del Pont del Diable de Ceret. Vam haver d'estar molt atents perquè no hi havia llibre ni dibuixos! Si voleu llegir aquestes històries tan entretingudes, feu clic AQUÍ.

RONDALLES I LLEGENDES A CICLE MITJÀ
A cicle mitjà es van preparar unes representacions amb titelles!

feu clic per veure totes les fotografies de cicle mitjà

TALLER DE BATUCADA AMB EL GRUP BATUSCALA

batucada a infantil:   https://goo.gl/photos/vGH6sp1u9Lz1bE3d6

batucada a primària:   https://goo.gl/photos/VrhQiNJGFkeUpgsRA

ENS VISITEN ELS GEGANTS PARTICULARS DE FIGUERES

A la tarda, ens van venir a visitar la colla de gegants particulars de Figueres, en David i la Margarida. Amb ells, vam poder veure de primera mà com es mouen aquestes grans estructures de fusta, cartró i roba que pesen molt!
cliqueu aquí per veure totes les fotografies dels gegants particulars de Figueres


DIJOUS 6 D'ABRIL

MATÍ DE TALLERS INTERCICLE

 El matí de dijous, vam fer grups barrejats els alumnes de tota l'escola per fer quatre activitats diferents al llarg de tot el matí: un taller de pa amb tomàquet (que després ens vam menjar per esmorzar i era molt bo!), un taller de creació d'una rosa amb un imant per enganxar-la, un altre taller de "falcons" o figures d'acroesport, i un altre taller de contes i festes tradicionals catalanes. Us deixem les fotografies, les podeu veure clicant als enllaços següents, sota de cada fotografia:

TALLER D'ACROSPORT I FALCONS
 
https://goo.gl/photos/TS4PeTKX2m4G8dbx6

TALLER DE CARTES DE TRADICIONS I CONTES:

https://goo.gl/photos/gSNXj1vRmAjRXvTj8

TALLER DE PA AMB TOMÀQUET


https://goo.gl/photos/pdDeyNhBNeb6EUALA

TALLER DE ROSES
ENS VISITEN LA COLLA CASTELLERA DE FIGUERES

El dijous a la tarda, ens van visitar els Castellers de Figueres, i ens van ensenyar una mica com es fa un castell perquè ho puguéssim provar nosaltres mateixos!
 
FOTOS DE P-3 A 2N https://goo.gl/photos/d2R8vvQkzG9zEDhy9

FOTOGRAFIES DE 3R A 6È: https://goo.gl/photos/g1SCJu89JcM1QUhv6

DIVENDRES 7 D'ABRIL

BALL DE BASTONS
Vam començar l'últim dia de la setmana cultural amb la visita dels bastoners de Sant Miquel de Fluvià, que ens van ensenyar a ballar diferents balls de bastons:
cliqueu aquí per veure totes les fotografies del taller de bastons

LA MULASSA DE MOLLET DE PERALADA

Després del pati, va ser el torn de la Mulassa de Mollet de Peralada. Primer, ens van representar el conte del seu origen amb teatre, i després la Mulassa va passejar-se pel pati tot llançant caramels!!cliqueu aquí per veure totes les  fotografies de la Mulassa de Mollet

FEM LA MONA DE PASQUA
El divendres a la tarda vam acabar aquesta setmana tan moguda d'una manera ben dolça: fent la nostra mona de pasqua, amb xocolata, ous i plomes! Estava boníssima!! Mireu què xules ens van quedar:
cliqueu aquí per veure totes les fotografies de les mones de pasqua


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada