CICLE INICIAL


LES ÀVIES DEL POBLE ENS VISITEN! 

El divendres 16 de novembre a la tarda ens van visitar algunes àvies del poble per explicar-nos contes. A la classe de cicle inicial va venir la Maria, la Caterina i l'Angelina. Ens ha agradat molt compartir amb elles aquesta tarda de contes. Al acabar, ens van convidar a sortir a inventar-nos històries i contes i explicar-les davant de la resta de companys i companyes. 
Moltes gràcies per la vostra visita!!!!
*******************************************

MEDI: EXPERIMENT D'UN OS EN VINAGRE

  A medi hem fet un experiment per comprovar la descalcificació dels ossos. Hem posat uns ossos de pollastre en vinagre durant dues setmanes i hem observat què passava. 

Us deixem algunes fotos i el que hem après d'aquest experiment. 


Hem observat que: 

- el color del vinagre havia canviat. 
- el color dels ossos havia canviat. 
- els ossos es podien doblegar fàcilment com si fossin de goma. 

Conclusions: 

- el calci és molt important pels nostres ossos. 
- el vinagre actua com a àcid i absorbeix el calci dels ossos i això fa que l'os es torni més dèbil. 
-hi ha persones que si no tenen prou calci, tenen els ossos més sensibles i se'ls poden trencar. 


********************************************************

CATALÀ 2n: EXPOSICIÓ ORAL EL MEU DINOSAURE

A català hem creat un dinosaure amb plastilina, hem omplert una fitxa amb les dades i hem fet la presentació a la classe davant dels companys/es de grup. 

Us deixem algunes fotos. 
*************************************************

EN DAMIÀ ENS EXPLICA EL CONTE EL MEU AVI

El dimarts 5 de desembre en Damià ens ha explicat el conte El meu avi, un conte molt bonic de la relació d'amor incondicional que hi ha entre avis i néts. Ens ha agradat molt la història del conte i com ho has compartit amb tot el grup. 
 Moltes gràcies!

 
***************************************
LA NARAI ENS EXPLICA EL CONTE DE  
LA BELLA DURMIENTE

El dimarts 21 de novembre la Narai ens ha explicat el conte de La Bella Durmiente que formava part d'un recull de contes populars. Ens ha agradat molt que ens hagis explicat aquest conte.
Gràcies Narai! ***********************************
EN MATEO ENS EXPLICA EL CONTE  
UN BUEN PRINCIPIO

El dimarts 14 de novembre en Mateo ens ha explicat amb molta il·lusió el conte Un buen principio. El conte explicava la història d'un nen una mica desordenat que comença l'any posant ordre a les seves coses. Al final del conte, en Mateo ha regalat alguns dibuixos en els companys/es. 
Gràcies Mateo! 

 
**********************************************************************************

LA LAIA EXPLICA EL CONTE 
FESTA SOBRE EL GEL

El dimarts 7 d'octubre la Laia ens ha explicat el conte amb el títol de Festa sobre el gel després de preparar-se'l a casa. És un conte molt original amb moltes sorpreses per descobrir. Al final del conte, la Laia ha regalat una imatge de la patinadora del conte amb un imant per poder-lo enganxar.
 Molt bé Laia, bona feina, ens ha agradat molt. 
Gràcies Laia! 


 
***********************************
LA LUCÍA HA EXPLICAT EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

El dimarts 31 d'octubre la Lucía ens ha explicat el conte de La Caputxeta Vermella que s'ha preparat a casa amb molta il·lusió. Ens ha agradat molt. Gràcies Lucía!

  

******************************** 

L'ALANA ENS EXPLICA EL CONTE DE 
LA MÚSICA DE LOS ALIMENTOS

El dimarts 24 d'octubre l'Alana ens ha explicat el conte de La música de los alimentos que s'ha preparat a casa amb moltes ganes. Ha demanat la col·laboració de tres companys/es per ajudar en l'explicació i ha portat un casc màgic que feia que la protagonista del conte sentís música bonica quan estava d'aliments sans i, sorolls insuportables quan estava davant d'aliments no tan sans. Ens ha agradat molt. Gràcies Alana! 
**************************************

EN FERRAN ENS EXPLICA UN
 CONTE DEL FOLLET ORIOL

El dimarts 17 d'octubre en Ferran ens ha explicat el Conte del Follet Oriol i el cim de l'àguila que s'ha preparat a casa. Ens ha agradat molt. 
Moltes gràcies Ferran! ***************************************
EN NIL ENS EXPLICA LA RÍNXOLS D'OR

El dimarts 10 d'octubre, en Nil ens va explicar el conte de La Rínxols d'Or que ha treballat a casa. El seu conte era ple de textures i ha preparat material per a cada company/a dels diferents personatges i coses que surten a la història. Al final, hem muntat el conte amb el material que ha portat. Moltes gràcies Nil! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada